Sifu Mario Lopez

Mario Lopez s-a nascut in anul 1964, anul dragonului dupa calendarul Chinezesc. Provine din parinti spanioli care in momentul acela locuiau in Germania. Inca de mic, Mario a fost un copil foarte activ.

In timpul anilor ’70, viata lui Mario s-a schimbat definitiv dupa ce a invatat despre faimosul actor si artist martial, legendarul Bruce Lee. Ca multi altii in acel timp, Mario a vrut sa isi dedice viata invatand stilul lui Bruce Lee – Jeet Kune Do (JKD), cu toate ca nu erau scoli unde putea invata asta deoarece acest stil era inca la inceput. De fapt, in Germania chiar nu exista nicio scoala  dar asta nu l-a impiedicat pe Mario sa caute un loc unde putea sa inceapa antrenamentul. In timp ce cauta o asemenea scoala, el a descoperit ca tehnica de baza al Jeet Kune Do provine din Wing Chun. In 8 Aprilie 1980 Mario a inceput prima lectie in Wing Chun si acela a fost momentul cand Mario a zis “Intr-o zi o sa devin instructor de Wing Chun”.

In Septembrie 1995 Mario a deschis prima lui scoala, la 5 luni dupa ce l-a cunoscut pe Seef Randy Williams. A fost o scoala mica, doar 35m2, dar a fost inceputul visului de a deveni instructor de Wing Chun cu norma intreaga. De-a lungul anilor, dedicatia lui Mario l-a facut sa shimbe diferite locatii. Spatiul de antrenament a crescut pe masura ce elevii lui erau din ce in ce mai multi. A fost in 1999 cand visul lui de a deveni instructor de Wing Chun cu norma intreaga a devenit realitate. Astazi, Mario este detinatorul si Seef al unei Academii de Arte Martiale in Duisburg – Germania, in marime de peste 470m2, el fiind primul elev al CRCA care a completat sistemul Wing Chun.

 

Cariera lui Mario in CRCA Wing Chun:

  • Centura Galbena, 1997 (Germania)
  • Centura Rosie, 1998 (Germania)
  • Centura Verde, 2007 (UK)
  • Centura Maro, 2009 (Germania)
  • Centura Neagra I, 2010 (Romania)
  • Centura Neagra II, 2011 (Romania)
  • Centura Neagra III, 2012 (Mexico)

Dupa ce Mario a trecut testul pentru a treia centura neagra in CRCA Wing Chun, Seef a facut un anunt in intreaga organizatie CRCA: Mario este primul in linie. Acesta a anuntat ca dedicarea lui Mario, angajamentul si completarea sistemului CRCA l-a facut sa fie singurul elev eligibil pentru a prelua pozitia de Seef al CRCA. In 21 Februarie 2016 Seef Randy Williams i-a dat lui Mario inelul de jad, simbolizand transferul de conducere al organizatiei CRCA catre Mario spunand: “Forta sa fie cu tine. CRCA este a ta acum”.

Viziunea si misiunea lui Mario este de a creste Close Range Combat Academy ca si organizatie cu persoane dedicate si doritoare sa mareasca influenta, accesul si vizibilitatea scolii.

Datorita tehnologiei disponibile si cu ajutorul Facebook, Mario deja comunica cu toti instructorii CRCA din intreaga lume, a creat un canal YouTube ca membrii-elevi sa poata exersa acasa si a deschis o pagina oficiala de Facebook pentru ultimele stiri si noutati CRCA pentru membri si prieteni.

Dupa cum poti vedea, CRCA are acum un site oficial accesibil in 6 limbi, unde fiecare scoala CRCA, membru, Barn membru si elevi privati pot sa aiba acces la documentatie si video-uri pentru a se pregati.

Mario a creat deasemenea si un sistem universal de testare a instructorilor care poate fi gasit in meniul principal la Clasament (Ranking).

Seef Mario Lopez are ca scop sa promoveze fiecare scoala CRCA din intreaga lume.

Daca putem sa te ajutam cu ceva legat de CRCA sau daca ai intrebari sau nedumeriri, te rog sa-l contactezi pe Mario: mario@crcawingchun.com